main foto.jpg
 
Waarom Knarrenhofjes in Katwijk?

 
Wat zou het toch mooi zijn om op latere leeftijd (50+) met gelijkgezinden zelfstandig te blijven wonen. Zelfstandig maar toch samen in een wooncomplex.

 
Waar je elkaar de helpende hand biedt. Bijvoorbeeld iemand eten brengen bij ziekte of de medicijnen ophalen bij de apotheker.
 
Gezamenlijk klussen aanpakken, zoals de gemeenschappelijke tuin onderhouden. We noemen dit nabuurschap.
 
In een gemeenschappelijke ruimte (het Hofhuis) samenkomen voor gezelligheid, spelletjes doen, kaartavondjes, muziek maken/luisteren, schilderen/tekenen of samen een warme maaltijd bereiden.
 
Het klinkt allemaal te mooi om waar te zijn, als een droom. Maar nee, beste knarren van Katwijk, dit kan werkelijkheid worden in een Knarrenhof.
 
Het concept Knarrenhof is uitgewerkt door de landelijke Stichting Knarrenhof. Kijk maar eens op www.knarrenhof.nl Zij springen in op de toenemende vraag naar woningen voor ouderen, die zo lang als mogelijk zelfstandig willen blijven wonen. Op een moderne, comfortabele manier, zonder verlies van privacy of onafhankelijkheid en waar nabuurschap hoog in het vaandel staat.
 
In een aantal gemeenten zijn reeds mooie voorbeelden terug te vinden, bv. Zwolle waar een eerste Knarrenhof is gebouwd. Maar ook in Hardenberg, Zeewolde, Zutphen en Gouda zijn de hofjes al gerealiseerd. Door het hele land ontstaan steeds meer initiatiefgroepen die ruimte zoeken om een Knarrenhof te realiseren.
 
In Katwijk (Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg) hebben bewoners vanaf 2017 zich verenigd in een initiatiefgroep. We werken samen met de landelijke stichting Knarrenhof, met de gemeente Katwijk en met de plaatselijke woningbouwvereniging Dunavie.
 
Grond is schaars en woningbouwprojecten vragen om een lange adem. Maar onze droom kan en moet realiteit worden. Onze initiatiefgroep leert elkaar door de regelmatige contact momenten steeds beter kennen en we merken dat het goed aanvoelt en we echt op de goede weg zijn met elkaar.
 
Dus gaan we doorrrrrrr......
 
COPYRIGHT AGREEMENT : zie Auteurs recht     Webmaster:   © Hennie Messemaker     Laatst bijgewerkt :