Februari 2022   Hof Korte Vaart weer een stapje verder.

 
Woensdag 16 februari, een gedenkwaardige dag voor de senioren in Katwijk. Eindelijk een concrete stap in de richting van een Knarrenhof in Katwijk.
De gemeente heeft een intentieverklaring getekend met de woningcorporatie Dunavie en de Stichting Knarrenhof Nederland.
Hiermee geven zij aan de intentie te hebben om een Knarrenhof aan de Korte Vaart in Rijnsburg te ontwikkelen.
Hier staan nu 2 schooltjes, die beiden afgebroken zullen worden. Hoe het er uiteindelijk uit zal komen te zien is nog onduidelijk en wanneer er daadwerkelijk gebouwd gaat worden is ook nog niet bekend.
Wat wel bekend is dat er ook sociale huurwoningen zullen komen en daar zijn we erg blij mee.
In 2017, toen wij startten met onze initiatiefgroep was dit nog verre van zelfsprekend.
Na jaren van voorbereiding, lobbyen, blijven praten met iedereen en vooral een flinke dosis optimisme is het dan toch uiteindelijk gelukt om een echte stap in de goede richting te zetten.

 
  202202intverkl01.jpg

 

Nu is het aan de verschillende partijen om de intentieverklaring in praktische daden om te zetten.
We realiseren ons heel goed dat we er nog lang niet zijn, maar het geeft de burger moed om met frisse zin weer verder te gaan.

 

 

202202intverkl02.jpg 202202intverkl03.jpg

 

Door Roland Marx (Dunavie), door Peter Prak (Stichting Knarrenhof) en door wethouder Corien van Starkenburg (namens de gemeente Katwijk) werd gezamenlijk een intentieverklaring getekend voor de realisatie van een Knarrenhof in de oude Julianaschool en de Vijverhofschool in Rijnsburg. Woningbouwvereniging Dunavie is erbij betrokken, om op die manier ook te voorzien in een aantal sociale huurwoningen. De volgende stap is, dat de ontwikkelaars aan het werk kunnen om hun plannen gestalte te geven. Om te beginnen gaat het haalbaarheidsonderzoek van start, dat maximaal 13 maanden mag duren. Als tegemoetkoming in de kosten draagt de Stichting Knarrenhof maximaal tienduizend euro bij aan het werk dat de gemeente Katwijk erin steekt. Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.