"Bouw nieuwe sportzaal mag niet tot vertraging leiden".

 
De Katwijkse Post 22 december 2022 (verslag van Sandra Kornet-van Duijvenboden).

 
Wat hebben binnensportaccommodaties in Rijnsburg en Knarrenhof Katwijk met elkaar gemeen ?
Op het eerste gezicht niets, maar vorige week donderdag werd tijdens een raadsbijeenkomst duidelijk dat die twee nauw met elkaar verbonden zijn via de sportzaal aan de Korte Vaart in Rijnsburg.

 
De gemeenteraad liet zich vorige week informeren over het plan "Binnensportaccommodaties Rijnsburg".
Met vooral veel aandacht voor een nieuwe locatie voor korfbalvereniging Madjoe omdat Sporthal Middelmors verkocht is.
Daarnaast wil de gemeente op de Korte Vaart een nieuwe sportzaal bouwen als vervanging van bestaande gymzalen Korte Vaart en Katwijkerweg. Voor dat laatste project geeft het college van burgemeester en wethouders aan een "uitgebreid participatietraject" te willen starten.
 
Niet ge´nformeerd
"We zijn geen sportverenging, maar we hebben wel raakvlakken met de sportzaal Korte Vaart" vertelt Clara van Rijn, voorzitter initiatiefgroep Knarrenhof Katwijk.
Van Rijn uit haar verbazing over het feit, dat de Knarrenhof Katwijk totaal niet is ge´nformeerd over de plannen voor de binnensport in combinatie met de Korte Vaart.
 
202212voorzitterkp.jpg En dat terwijl begin dit jaar gemeente, Dunavie en Knarrenhof een intentieovereenkomst aangingen om een Knarrenhof te realiseren op de locatie van de voormalige Julianaschool en Vijverhofschool aan die Korte Vaart
 
Dringend beroep
"Juist vanwege de vele overleggen het afgelopen jaar, zou dat besproken moeten zijn", aldus Van Rijn.
Die locatie werd al in 2017 toegewezen, maar we zijn nog nauwelijks iets opgeschoten. Wij doen een dringend beroep, dat de bouw van een nieuwe sportzaal niet leidt tot vertraging van de Knarrenhof".
 
De oproep werd ondersteund door de aanwezige leden met een groene sjaal met daarop de tekst : "Wij gaan door".