Clara van Rijn
 
 
20 clara.jpg Ik ben Clara van Rijn (61 jaar) en ik woon met man (62) en zoon (22) in Rijnsburg.
Ik werk met veel plezier als projectleider bij een grote aannemer en coŲrdineer alles wat komt kijken bij de aanleg van kabels en leidingen. Hoewel mijn werk de ondergrondse infrastructuur betreft, steek ik zelf niet mijn kop in het zand en sta ik regelmatig stil bij het proces van het leven en dus ook het ouder worden.
 
Dan fantaseer ik ook over een leuke manier van wonen als je wat ouder wordt.
Allerlei romantische gedachten komen voorbij: boerderijtje, grote tuin, wijntje met gezellige mensen op je terras....
Maar als je ouder wordt begin je ook meer de noodzaak in te zien van enkele essentiŽle zaken zoals het belang van sociale contacten, de borging van goede zorg met oog voor de mens en specifieke eisen m.b.t. wooncomfort (geen trappen en drempels, ruimte en voorzieningen in douche en toilet, de nabijheid van winkels, goed verwarmd, enz.).
 
In 2017 hoorde ik voor het eerst van een Knarrenhof. Ik vond dit een goed doordacht concept dat aansloot bij zowel realistische noodzakelijkheden als mijn romantische ideeŽn. Hoe mooi zou het zijn om ook in Katwijk meerdere van deze hofjes te bouwen. En dus startte ik Knarrenhof Katwijk op.
 
Al snel kwam ik in contact met een groepje gelijkgestemden, die nu de initiatiefgroep Knarren Katwijk vormen.
We proberen voet aan de grond te krijgen bij de Katwijkse politiek om de noodzaak aan te kaarten van de specifieke zaken waarmee ouderen geholpen zijn in hun oudedags-woning en woonomgeving.